Vi vill inspirera...

 

Välkommen till Salladsskolan, som vänder sig till dig som på professionell basis arbetar med salladsbuffén. Vi vill gärna inspirera dig och dina kollegor att se nya, spännande möjligheter att utveckla tänkandet kring salladsbuffén.

 

... och höja statusen.

 

Med Salladsskolan vill vi konkret bidra till att höja ambitionsnivån för den svenska salladsbuffén och höja statusen för er som jobbar med den. Vår målsättning är att tillföra kunskap och inspiration som du har nytta av i ditt dagliga arbete.

Salladsskolan är utformad som ett utbildningspaket, där du genomför de olika kursmomenten inloggad här på hemsidan. Och när du fullföljt utbildningen får du möjlighet att bli diplomerad Salladièr.

 

 

Salladsskolan är upplagd som en utbildning för dig som i ditt yrke arbetar med salladsbuffén. 
Målsättningen för Salladsskolan är att bidra till att höja ambitionsnivån för de svenska salladsborden och höja statusen för alla som jobbar med detta.
Du genomför kursen kapitelvis och besvarar frågorna för respektive kapitel här på hemsidan. Till din hjälp får du också en tryckt kursbok, 
med allt textinnehåll och fräscha bilder som tillför mycket inspiration och idéer.

 

Ur kursinnehållet

- Bufféer för olika behov
- Servera från hela färgpaletten
- Färger och nyttigheter
- Exponeringens möjligheter
- Satsa på bredden
- Smakkrockar och smakvänner
- Fräschör, hygien och svinn
- Finns det något att tjäna?
- Logistiken i serveringen
- Praktiska tips
- Så här blir du Salladièr

 

En kvalitetsstämpel för restaurangen

Salladièr är en person som på professionell basis arbetar med salladsbuffén. 
När du fullföljt utbildningen med godkänt resultat får du samtidigt möjlighet att bli diplomerad Salladièr. 
Som bevis på dina kunskaper får du ett personligt diplom, som med fördel placeras i anslutning till salladsbuffén. 
Det signalerar att det här är en restaurang med kompetens och ambitioner.

 

Årets Salladièr

Varje år kommer vi också att utse Årets Salladièr, där någon välförtjänt person i branschen uppmärksammas och premieras för sina insatser för att höja statusen både för salladsbuffén och yrkeskåren. Salladsskolan.se ger dig ett bra tillfälle att bli nominerad.

 

 

 

Anmäl dig här!

För att genomföra Salladsskolan behöver du först anmäla dig nedan, då skickas utbildningsmaterial till dig via mail.

Gå sedan in och utför testet, om du klarar testet så skickas ett diplom till dig som verifierar att du har slutfört din utbildning, och är Salladiér.

 

 

Tillsammans intar vi salladsbuffén!

Initiativtagare till Salladsskolan är livsmedelsföretaget AB Tage Lindblom. Ett stort tack också till våra samarbetspartner: kocken Carina Brydling, salladsleverantören Saba Fresh Cuts och John Bauergymnasiernas Hotell- och restaurangprogram, för värdefulla insatser!

Carina Brydling.

Vid framtagningen av Salladsskolan har kocken Carina Brydling bidragit till att skapa intresse och trovärdighet kring konceptet. Med sitt gedigna kvalitetstänkande och sina breda yrkeskunskaper har hon deltagit vid framtagning av recept och faktaunderlag.

Carina har också handgripligen ansvarat för matlagning och tillredning i samband med all fotografering för Salladsskolan.

 

En riktigt vass salladsbuffé.

AB Tage Lindblom och Saba Fresh Cuts AB är två fristående aktörer som tillsammans kan erbjuda hotell, restauranger och storkök ett heltäckande sortiment för en riktigt vass salladsbuffé.

 

Tage Lindblom är ett väletablerat livsmedelsföretag med en rad välkända varumärken. Vi har en egen rikstäckande säljkår och är en kunnig och välsorterad partner för hotell, restaurang och storkök.

Med inspiration och kunskap utvecklar vi tillsammans med våra kunder framför allt salladsbuffén och frukostbuffén. För salladsbuffén rymmer sortimentet konserverade, torkade och andra förberedda produkter, såsom bönor, linser, kärnor och nötter. Och på majs är vi en stor aktör med välkända varumärket Bonduelle.

 

SABA Fresh Cuts ingår i Saba-koncernen som är Skandinaviens ledande importör och distributör av frukt, grönsaker och blommor. Fresh Cuts sortiment för salladsbuffén består av färska, färdigskurna sallader och grönsaker.

 

Förstklassiga råvaror

Endast ett fåtal odlare uppfyller kraven för att bli leverantörer till oss. Det är bara förstklassiga råvaror som hamnar i våra påsar.

Alla grönsaker sköljs tre gånger i 2-gradigt dricksvatten och vi använder ett förpackningsmaterial som är speciellt utvecklat för att andas. Det gör att salladen förblir fräsch och hållbarheten förlängs, utan att vi behöver använda några tillsatser.

 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Fortsätter du använda webbplatsen accepterar du att cookies används. Läs mer